Пятница, 19.04.2024, 01:42
Seamstress 

Меню сайта
Категории раздела
9 класс [2]
10 класс [21]
11 класс [21]
Державна підсумкова атестація 2012, 11 клас [30]
группа"кулинары" [20]
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 355
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Погода

Ссылка на мой сайт
<A HREF="//trudobuch.ucoz.ua/" TARGET="_blank">Для учителя-
технологии</A>
Главная » 2012 » Октябрь » 21 » Основні неполадки в роботі швейних машин та їх технічне обслуговування. Правила безпечної роботи на швейній машині
18:35
Основні неполадки в роботі швейних машин та їх технічне обслуговування. Правила безпечної роботи на швейній машині

Основні неполадки в роботі швейних машин та їх технічне обслуговування. Правила безпечної роботи на швейній машині

Основні неполадки в роботі швейної машини. Найпростіші неполадки швейної машини можна усунути самостійно, виявивши їх причину. Для цього треба знати будову деяких вузлів машини і способи регулювання їхньої роботи (зокрема, способи регулювання натягу верхньої і нижньої ниток), правило встановлення голки.

Найбільш поширені найпростіші неполадки в роботі швейної машини і способи їх усунення:

1.Вид дефекту - слабка строчка; причини виникнення: слабкий натяг верхньої і нижньої ниток; способи усунення: збільшити натяг спочатку нижньої, а потім верхньої нитки.

2.Дефект - туга строчка, причина: сильний натяг верхньої і нижньої ниток; усунення:послабити натяг спочатку нижньої, а потім верхньої нитки.

3.Дефект - петлі зверху матеріалу; причина: верхня нитка натягнута сильно; усунення:послабити натяг верхньої нитки або збільшити натяг нижньої нитки.

4.Дефект - петлі знизу тканини; причина: нижня нитка натягнута сильніше, ніж верхня;усунення: збільшити натяг верхньої нитки або послабити натяг нижньої нитки.

5.Дефект - брудна строчка; причини: надмірне змащення машини, недостатнє чищення машини; усунення: почистити машину. Змастити машину (1-2 краплі масла в кожен отвір для змащення).

6.Дефект: обрив ниток - причина: сильний натяг ниток, неправильне заправлення ниток, неправильне встановлення голки, лапки, голкової пластини, № ниток не відповідає № голки, низька якість ниток - усунення: послабити натяг ниток, заправити правильно нитку, встановити правильно голку, підібрати № голки і нитки, замінити нитку.

7.Дефект - пропуск стібків; причина: тупа або зігнута голка; усунення: замінити голку.

8.Дефект — поломка голки; причина: № голки не відповідає № нитки або товщині тканини, голка встановлена нижче від звичайного положення або слабко укріплена в голкотримачі, неправильне встановлення човника, лапки, голкової пластини, під час шиття тягнеться тканина; усунення: підібрати правильно голку, встановити правильно голку, не порушувати природного просування тканини.

Технічне обслуговування машин. Планово попереджувальний ремонт (ППР) - це система організаційних і технічних заходів по догляду, нагляду, обслуговуванню і ремонту обладнання, які проводяться за раніше розробленим планом з метою забезпечення повною працездатністю і максимальною продуктивністю. Планово-попереджувальний ремонт складається з капітального, поточного і середнього ремонту.

Поточний ремонт - при якому здійснюється часткове розбирання обладнання, усуваються певні недоліки в вузлах і механізмах шляхом заміни деталей новими або раніше відремонтованими.

Середній ремонт - при якому здійснюється часткове розбирання машини, замінюють або відновлюють зношені деталі, регулюють механізм і перевіряють правильність взаємного розміщення різних деталей машини.

Капітальний ремонт - при якому здійснюється повне розбирання машини, промивання і протирання всіх деталей, відновлення або заміна всіх зношених деталей і вузлів, збирання пофарбування, регулювання і налагодження всіх механізмів.

Технічний огляд обладнання проходить за графіком між плановими ремонтами. Огляди необхідні для перевірки якості догляду за обладнанням і його ремонт, а також для визначення черговості ремонту, складання графіків середнього і капітального ремонтів.

Чищення і мащення машини. Після закінчення роботи машину треба почистити і змастити. Чищення машини проводиться спеціальною щіткою, якою прибирається пил з рейкової вилки, рейки, човникового пристрою; всі деталі протирають ганчіркою, особливо ті, які знаходяться в стійці рукава і під платформою; протирають піддонник.

Поставивши машину в робоче положення, змащують деталі в рукаві машини, деталі стійки, всередині головки, під платформою. Для швейних машин використовують такі марки масел: «Велосит», вазелінове, індустріальне -12, солідол мастильний.

Після закінчення мащення вручну повертають махове колесо, щоб масло обтікало деталі, створюючи масляну ванну, захищаючи деталі від спрацьовування.


Правила безпечної роботи на швейній машині. Перед роботою треба прибрати робоче місце й перевірити наявність захисту приводного паса, заземлення, запобіжників від проколювання пальців голкою, запобіжних щитків.

Під час роботи не можна класти ножиці й нитки біля приводного паса.

При появі стороннього звуку і запаху від електродвигуна потрібно виключити машину.

Заправку нитки, знімання шпульки і голки проводити при виключеному електродвигуні.

Під час роботи на машині забороняється: знімати запобіжні щитки або залишати їх відведеними вбік, надівати пас; чистити і змащувати машину на ходу; не торкатися металічних частин двигуна, оголених проводів; не гнати машину на великих обертах на потовщених місцях швів і крутих поворотах; залишати увімкнутим електродвигун під час перерви і після закінчення роботи; не нахиляти голову близько до машини, щоб не отримати удар рухомого ниткопритягувача; якщо в роботі машини будуть помічені неполадки, треба припинити роботу, з'ясувати причини неполадок і, якщо вони належать до розряду найпростіших, спробувати усунути їх самостійно; якщо ні - викликати механіка.

Категория: 10 класс | Просмотров: 2996 | Добавил: Виктория | Рейтинг: 0.0/0
Форма входа
Поиск
Календарь
«  Октябрь 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Торезская школа-интернат
  • Зугресская школа-интернат
  • Чутівська ЗОШ І-ІІІ ступенів
  • Константиновская школа-интернат №1
  • Основы здоровья.Сайт Маргариты Кукобы
  • Методическая и учебная литература
  • Новости ведущих издательств Украины
  • Константиновская вспомогательная школа-интернат
  • Дефектолог-практик. Сайт Кирии Анжелы Витальевны
  • Полезные ссылки
  • Министерство образования и науки Украины
  • Управление образования и науки Донецкой областной государственной администрации
  • Донецкий областной институт последипломного педагогического обраазования
  • Каталог сайтов школ Украины
  • ВСЁ ДЛЯ ПЕДАГОГА-ОРГАНИЗАТОРА
  • Методическая копилка учителя информатики
  • Дайджест «Усе для школи» — це електронне видання про послуги та товари для тих, хто працює в освітній галузі України
  • Видавництво «Шкільний світ»


    Copyright MyCorp © 2024
    Бесплатный хостинг uCoz