Среда, 16.10.2019, 05:33
Seamstress 

Меню сайта
Категории раздела
9 класс [2]
10 класс [21]
11 класс [21]
Державна підсумкова атестація 2012, 11 клас [30]
группа"кулинары" [20]
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 338
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Погода

Ссылка на мой сайт
<A HREF="//trudobuch.ucoz.ua/" TARGET="_blank">Для учителя-
технологии</A>
Главная » 2015 » Ноябрь » 2 » Гігієна та санітарія виробництва
11:17
Гігієна та санітарія виробництва

Гігієна та санітарія виробництва
Дана дисципліна включає в себе вивчення кількох наук - мікробіології, фізіології харчування, гігієна і санітарія .
Учні , які обрали професію кухаря, повинні знати основи фізіології харчування, мікробіології, санітарно-гігієнічні вимоги до умов обробки продуктів і технології приготування їжі.
Фізіологія харчування-область науки фізіології живого організму.
Мета вивчення:
- вплив їжі на організм людини,
-встановлення потреба людини в харчових речовинах,
-визначення оптимальних умов перетравлення і засвоєння їжі в організмі.

Фізіологія харчування пов'язана з кулінарією, ставить перед нею конкретні завдання підвищення поживної цінності їжі в процесі її приготування.
Мікробіологія - наука, що вивчає будову, властивості і життєдіяльність мікроорганізмів.
Їжа є сприятливим живильним середовищем для розвитку мікробів, які своєю дією можуть змінити властивості і якість їжі, роблячи її небезпечною для здоров'я людини.
Знання основ мікробіології необхідно працівникам громадського харчування для правильного розуміння ролі мікробів у розвитку харчових інфекцій і отруєнь, а також для здійснення заходів щодо їх попередження.
Гігієна - наука про здоров'я людини, що вивчає вплив зовнішнього середовища на його організм.

Гігієна харчування - один з найважливіших розділів гігієнічної науки про раціональне харчування населення.
Мета вивчення дисципліни:
-розробка науково обгрунтованих норм харчування людини,
- розробка способів кулінарної обробки, зберігання, перевезення та реалізації продуктів.
Санітарія - практичне здійснення гігієнічних норм і правил.
Мета вивчення:
-дотримання суворого санітарного режиму в процесі зберігання та транспортування харчових продуктів,
-дотримання приготування, реалізації їжі і обслуговування споживачів

Категория: группа"кулинары" | Просмотров: 1043 | Добавил: Виктория | Рейтинг: 0.0/0
Форма входа
Поиск
Календарь
«  Ноябрь 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Торезская школа-интернат
  • Зугресская школа-интернат
  • Чутівська ЗОШ І-ІІІ ступенів
  • Константиновская школа-интернат №1
  • Основы здоровья.Сайт Маргариты Кукобы
  • Методическая и учебная литература
  • Новости ведущих издательств Украины
  • Константиновская вспомогательная школа-интернат
  • Дефектолог-практик. Сайт Кирии Анжелы Витальевны
  • Полезные ссылки
  • Министерство образования и науки Украины
  • Управление образования и науки Донецкой областной государственной администрации
  • Донецкий областной институт последипломного педагогического обраазования
  • Каталог сайтов школ Украины
  • ВСЁ ДЛЯ ПЕДАГОГА-ОРГАНИЗАТОРА
  • Методическая копилка учителя информатики
  • Дайджест «Усе для школи» — це електронне видання про послуги та товари для тих, хто працює в освітній галузі України
  • Видавництво «Шкільний світ»


    Copyright MyCorp © 2019
    Бесплатный хостинг uCoz