Пятница, 26.04.2024, 21:12
Seamstress 

Меню сайта
Категории раздела
9 класс [2]
10 класс [21]
11 класс [21]
Державна підсумкова атестація 2012, 11 клас [30]
группа"кулинары" [20]
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 355
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Погода

Ссылка на мой сайт
<A HREF="//trudobuch.ucoz.ua/" TARGET="_blank">Для учителя-
технологии</A>
Главная » 2012 » Апрель » 8 » Призначення обметувальних та зшивно-обметувальних строчок. Технічна характеристика краєобметувальних машини
17:59
Призначення обметувальних та зшивно-обметувальних строчок. Технічна характеристика краєобметувальних машини

Призначення обметувальних та зшивно-обметувальних строчок. Технічна характеристика краєобметувальних машини

При пошитті різного одягу велике значення мають машини для обметування зрізів. Для цієї мети використовують машини обметувального стібка.

В швейній промисловості машини однониткового ланцюгового обметувального стібка застосовуються для зшивання хутра, при яких зрізи одночасно і обметуються.

Для обметування зрізів деталей швейних виробів із костюмних і пальтових тканин частіше всього застосовують машини двониткового ланцюгового обметувального стібка.

Для обметування зрізів деталей з трикотажу, білизняних тканин, суконь застосовують машини триниткового ланцюгового обметувального стібка.

Строчка однониткового ланцюгового обметувального стібка легко розпускається, тому така строчка завжди застосовується в закритих швах. Строчки двох- і особливо триниткового ланцюгового обметувального стібка важко розпускаються, тому вони застосовуються для зшивання та обметування зрізів деталей виробів, щоб захистити їх від осипання.

Найбільшу ефективність обробки різних виробів можна отримати шляхом поєднання зшивних і обметувальних строчок. В якості зшивних застосовують двониткову човникову або двониткову ланцюгову строчку. Найбільш високу якість обробки можна досягти при використанні машин, які поєднують двониткову ланцюгову строчку для зшивання і триниткову ланцюгову строчку для обметування зрізів.

Обметувальна машина 51 класу, 51А класу ПМЗ. Машина 51 кл. призначена для обметування зрізів деталей трикотажних, білизняних швейних виробів дво- і тринитковим ланцюговим обметувальним переплетенням.

Машина 51А кл. призначена для обметування зрізів тканин і деталей з пальтових і костюмних груп. Ця машина є модифікацією машини 51 кл. і відрізняється від неї тим, що в ній застосовується тільки одна рейка.

Частота обертання головного вала до 3500 об/хв., довжина стібка - від 3 до 6 мм, товщина тканини в стиснутому стані під лапкою - до 2,5 мм; голки 0029 № 60-70.

Машина має механізм голки, механізм петельника, диференційований механізм переміщення тканини рейкового типу, механізм верхнього ножа, механізм лапки. Переміщувач тканини рейкового типу має дві рейки (передню - диференціальну і задню - основну), причому переміщення передньої рейки більше, ніж задньої, завдяки цьому усувається посадка і розтяг трикотажу в процесі його обметування. Механізм ножів працює за принципом ножиць. Машина має централізоване змащування механізмів, розміщених під платформою машини. В машині регулюються: натяг нитки, тиск притискної лапки на тканину і довжина стібка.

Робота на машині 51 кл. виконується так само, як і на зшивальних машинах. Нитки після виконання операції на машині не обрізуються, вони підкладаються під лапку нової деталі і продовжується обметування. При цьому зменшується витрата ниток і виключається можливість вискакування ниток з вушка голки або петельника. Напрям тканин при обметуванні на машині з ножем повинен бути чітко визначеним, в іншому випадку краї деталей будуть нерівно обрізані або зрізані більше, ніж потрібно.


Машина МО-816-БО 4 класу фірми «Джукі» (Японія) призначена для зшивання деталей жіночих легких суконь, дитячого одягу, чоловічих сорочок, трикотажних виробів двонитковою строчкою ланцюгового переплетення з одночасним обметуванням зрізів тканини строчкою триниткового ланцюгового обметувального переплетення.

Частота обертання головного вала до 6500 об/хв., довжина стібка - до 4 мм, ширина обметування - від 3,2 до 6,35 мм, відстань між паралельними строчками 3,2 мм, ширина шва може бути відрегульована від 6,4 до 9,55 мм. Голки БС х 27 японського виробництва.

Машина п'ятиниткова, має дві голки і три петельники. Диференціальний рейковий механізм переміщення тканини складається із двох рейок, причому передня рейка може утворювати посадку або розтягування тканини. Механізм ножів працює за принципом ножиць. В машині застосовується електромагнітний пристрій для обрізання ланцюжків ниток після виходу тканини з-під лапки. Машина має автоматичну централізовану систему змащення, яка функціонує від шестерного насоса, який приводить в рух головний вал.

Машина 51 -2845 класу призначена для зшивання деталей жіночих суконь, дитячого одягу, чоловічих сорочок, трикотажних виробів двонитковою строчкою ланцюгового стібка з одночасним обметуванням зрізів тринитковою строчкою ланцюгового стібка.

Машина п'ятиниткова, має дві голки і три петельники. Диференціальний рейковий механізм переміщення тканини складається із двох рейок. Передня диференціальна рейка може спричиняти посадку або розтягнення тканини. В машині застосовується електромагнітний пристрій для обрізання ланцюжків ниток після виходу тканини з-під лапки. Механізм ножів працює за принципом ножиць. Машина має автоматичну централізовану систему змащення, яка функціонує від шестерного насоса. В машині регулюється натяг ниток, тиск натискної лапки.

Частота обертання головного вала 6000 об/хв., потужність електродвигуна 0,37 кВт, товщина прошивання матеріалів 5 мм, довжина стібка 4 мм.

Машина 508 М класу призначена для зшивання деталей жіночих легких суконь, костюмів, халатів, легкого дитячого одягу, чоловічих сорочок і т. д. двонитковою строчкою ланцюгового стібка з одночасним обметуванням зрізів тринитковою строчкою ланцюгового обметувального стібка. Частота обертання головного вала до 5000 об/хв., довжина стібка регулюється від 1,3 до 3,3 мм, відстань між голками 3 мм, ширина обметувального краю від 5 до 6 мм, товщина зшивання матеріалів до 5 мм. Потужність електродвигуна 0,4 кВт. Голки 0029 №65-110.

 

 

Категория: Державна підсумкова атестація 2012, 11 клас | Просмотров: 6327 | Добавил: Виктория | Рейтинг: 0.0/0
Форма входа
Поиск
Календарь
«  Апрель 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Торезская школа-интернат
  • Зугресская школа-интернат
  • Чутівська ЗОШ І-ІІІ ступенів
  • Константиновская школа-интернат №1
  • Основы здоровья.Сайт Маргариты Кукобы
  • Методическая и учебная литература
  • Новости ведущих издательств Украины
  • Константиновская вспомогательная школа-интернат
  • Дефектолог-практик. Сайт Кирии Анжелы Витальевны
  • Полезные ссылки
  • Министерство образования и науки Украины
  • Управление образования и науки Донецкой областной государственной администрации
  • Донецкий областной институт последипломного педагогического обраазования
  • Каталог сайтов школ Украины
  • ВСЁ ДЛЯ ПЕДАГОГА-ОРГАНИЗАТОРА
  • Методическая копилка учителя информатики
  • Дайджест «Усе для школи» — це електронне видання про послуги та товари для тих, хто працює в освітній галузі України
  • Видавництво «Шкільний світ»


    Copyright MyCorp © 2024
    Бесплатный хостинг uCoz