Воскресенье, 24.11.2024, 03:18
Seamstress 

Меню сайта
Категории раздела
9 класс [2]
10 класс [21]
11 класс [21]
Державна підсумкова атестація 2012, 11 клас [30]
группа"кулинары" [20]
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 356
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Погода

Ссылка на мой сайт
<A HREF="//trudobuch.ucoz.ua/" TARGET="_blank">Для учителя-
технологии</A>
Главная » 2015 » Ноябрь » 3 » Технологія приготування їжі з основами товарознавства.
16:17
Технологія приготування їжі з основами товарознавства.

Тема   Овочі, гриби :обробка, продукти їх переробки    

             Овочі відіграють важливу роль в життєдіяльності людини. Згідно з нормами, дорослим людям рекомендується споживати в середньому 243кг овочів на рік. Харчова цінність овочів обумовлена їх енергетичною, біологічною, фізіологічною, лікувально-профілактичною та органолептичною цінністю. Значення овочів в харчуванні людини.

ОВОЧІ

 Необхідні як джерело:                                       Сприяють:

- вітаміну С;                                                   - засвоєнню білково-вуглеводної їжі;

 - мінеральних речовин;                            - нормалізації шлунково-кишкового тракту;

- органічних кислот;                                   - підвищенню апетиту;

- харчових волокон;                                     - покращенню перетравлення їжі;

- ефірних олій;                                                 - запобіганню появі надлишку маси тіла;

- ферментів;                                                        - сольовому обміну;

- амінокислот;                                     - профілактиці серцево-судинних захворювань;

- жирів.                                                - нормуванню обміну речовин в організмі.        

  Виконують роль:

- енергоносіїв

- вітаміноносіїв

- харчового компоненту

- лікувального компоненту

 

            Вуглеводи в овочах містяться у вигляді цукрів (сахарози, фруктози, глюкози), крохмалю, клітковини, інуліну. Клітковина – це основний будівельний матеріал рослинних клітин. Наявність клітковини і пектинових речовин зумовлює твердість овочів. Ефірні олії надають овочам приємного аромату, барвники – привабливого вигляду, органічні кислоти разом з цурками – приємного смаку. Вода в овочах знаходиться у вільному стані. При втраті води овочі в’януть. У кулінарії овочі широко використовуються для приготування перших і других страв, холодних закусок, соусів, гарнірів до страв з птиці, м’яса, риби

           Гриби – корисний, загальнодоступний природний продукт харчування. За хімічним складом і калорійністю гриби наближені до овочів, але відрізняються тим, що не містять хлорофілу і синтезують органічні речовини. У них зовсім немає крохмалю.

Щоб розглянути обробку овочів і грибів та продукти їх переробки  спершу потрібно класифікувати ці продукти, а потім ознайомитись з технологією їх обробки. З деякими ми вже ознайомились. Назвіть.    

Допоможе розібратись в цьому питанні меточна розробка Приступа В.Т.Там ви ознайомитесь з класифікацією овочів та грибів, харчовою цінністю та способами обробки. 

http://nkk-km.ucoz.ua/metodichka_ovochi.pdf

Категория: группа"кулинары" | Просмотров: 1544 | Добавил: Виктория | Рейтинг: 0.0/0
Форма входа
Поиск
Календарь
«  Ноябрь 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Торезская школа-интернат
  • Зугресская школа-интернат
  • Чутівська ЗОШ І-ІІІ ступенів
  • Константиновская школа-интернат №1
  • Основы здоровья.Сайт Маргариты Кукобы
  • Методическая и учебная литература
  • Новости ведущих издательств Украины
  • Константиновская вспомогательная школа-интернат
  • Дефектолог-практик. Сайт Кирии Анжелы Витальевны
  • Полезные ссылки
  • Министерство образования и науки Украины
  • Управление образования и науки Донецкой областной государственной администрации
  • Донецкий областной институт последипломного педагогического обраазования
  • Каталог сайтов школ Украины
  • ВСЁ ДЛЯ ПЕДАГОГА-ОРГАНИЗАТОРА
  • Методическая копилка учителя информатики
  • Дайджест «Усе для школи» — це електронне видання про послуги та товари для тих, хто працює в освітній галузі України
  • Видавництво «Шкільний світ»


    Copyright MyCorp © 2024
    Бесплатный хостинг uCoz